Skydda huden mot solen

Oavsett ålder, så måste man skydda sig mot solen. Det är dock så att barnens hud är mycket känsligare, så de kan behöva extra skydd, samt inte vara i solen allt för länge i taget. Att skydda huden är även bra att göra annars med, med bra produkter från Fitline, klicka här och läs mer. 

Att skydda huden mot solen, det kan du göra bland annat genom att undvika att vistas i den mitt på dagen. Den är som starkast mellan 11 och 15. Övrig tid, ha solskyddsfaktor på dig. Kläder, hatt och solglasögon skyddar det med. Men önskar du bli brun är det kanske inte vad du vill ta på dig.

Använd solskyddsmedel

Solskyddsmedel finns bland annat som kräm, sprej och mousse. Se till att alltid smörja in de delar du inte har kläder på. Barn ska ha ett solskyddsmedel som är anpassat för dem. Det är bäst att använda vattenfast solskyddsmedel med solskyddsfaktor 30 eller högre.

När du smörjer in dig, se till att använda rikliga mängder och massera in det i huden. Även ansiktet, nacken, pannan, läpparna, öronen och bakom öronen. Smörj även på ovansidan av händerna och fötterna. Tar du ett dopp, smörj in dig igen efteråt.

Ta hand om huden

På kvällarna efter mycket sol kan det vara bra att smörja in dig med eftersol-kräm som finns. Det brukar även vara bra att smörja in med något som innehåller aloe vera. Det ger en dämpand effekt om du bränt dig. 

22 Jun 2021