Det blir en tur till Danmark

Köpenhamn

Även om USA är ett resmål jag gillar allra mest, så uppskattar jag även andra länder med. Reser gärna i Europa så väl som jag tycker det är trevligt att besöka våra grannland. Jag har nyss bokat bussresa till Danmark och huvudstaden Köpenhamn. Det är rätt smidigt att man kan boka en resa med buss och åka. Så slipper man att tänka på olika transporter själv. Det var ett tag sedan jag var i Danmark, så det ska bli kul att åka igen. Det finns bra shopping där och även en massa sevärdheter. Jag gillar att kunna göra lite av varje när jag reser. Butiks- och promenadstråket mellan Kungens Nytorv och Rådhusplatsen heter Strøget och där är det mysigt att strosa. Även stanna för att fika, lite gott smörrebröd, eller wienerbröd.

Bra med sevärdheter

Den som vill ta en bussresa till Danmark och huvudstaden Köpenhamn för att se sevärdheter gör ett bra val. Det finns en hel del. Inte ens jag har kollat dem alla, än. Bland annat så finns Köpenhamns Zoo, Den Blå Planet, Tivoli, den botaniska trädgården och mycket mer. Det finns även flera museum man kan kolla in. 

Massa gott att äta

Köpenhamn för mig är synonymt med god mat. Det finns en massa bra restauranger här, bland annat 16 stycken med stjärnor i  Guide Michelin. Sedan finns det även gott om caféer om man bara vill fika något gott. Jag bara älskar wienerbröd med choklad!

 

15 Apr 2019