Ekologiskt så det förslår

Det är en sak som jag har funderat en hel del på, framför allt sedan jag fick rosacea i ansiktet. Jag vet inte om ni vet vad rosacea är, men på mig uppträdde det med röda fläckar i ansiktet. På håll, skulle det kunna ha sett ut som om jag hade varit ute i kall luft och kom in i värmen med rosiga kinder, men på nära håll var det inte alls särskilt kul. Det var som små prickar i alla det röda och det kändes som sandpapper på när man tog på huden, plus att det sved till då och då. Jag letade efter någon slags kräm att lägga på det där, ibland blev det sämre och ibland hände inget särskilt. Till jag hittade en hudvårdsserie som faktiskt hjälpte mig. Den heter Exuviance och jag hittade den på Sethandsally.com. Gissa om det kändes befriande att äntligen bli av med problemen.

Vad är rosacea och har du drabbats?

Här tänkte jag faktiskt gå igenom vad rosacea är och vad som kan avhjälpa det. Enkelt uttryckt är det en slags inflammation i huden, det är det som gör kinderna röda. Den är oftare kvinnor som får det än män och är speciellt vanlig bland ljushyade. Rosacea börjar vanligen i medelåldern eller senare, och tenderar att flamma upp i omgångar. Den exakta orsaken till rosacea är inte känd, även om man vet att sjukdomen kan utvecklas på grund av att blodkärlen under huden blir förstorade. Rosacea förväxlas ofta med akne och kallas ibland vuxenakne, vilket är helt fel. Det är två helt olika saker. Rosacea drabbar endast ansiktet, till skillnad från akne som kan förekomma på andra delar av kroppen. Det vanligaste är symtom på kinderna, runt näsan, pannan och på hakan, rosacea ger oftast en torr och känslig hud. Så många som 10 procent får någon gång rosacea, som är mer vanlig i norra delen av Europa än i den södra. Man vet inte varför en del drabbas av rosacea.

Så fungerar Exuviance

Exuviance kan man ta om man har problem med huden men som inte behöver läkarhjälp. Den är bra mot torr hud, pigmentförändringar och Acne med flera. Exuviance bygger på de amerikanska professorerna Dr.Eugene van Scott´s och Dr.Ruey Yu´s produkter som de forskade om i mer än 40 år. Alla hudvårdsprodukter från Exuviance förbättrar överhudens struktur, ger tillbaka hudens egen färg, och reparerar hudens egen förmåga att skydda mot skadliga saker. Alla deras produkter framställs på ekologiskt sätt. Att ha kemiska preparat i ansiktet är direkt skadligt. Det är kanske därför som jag fick rosacea, eftersom den uppkommer då man förstör hyn med kemiska krämer. På Sethandsally.com har de bara ekologiska produkter, så vill du anänvda naturliga produkter bör du kolla där först!

22 Sep 2017