På spansk tapasrestaurang

Här är jag på restaurang och äter tapas i Stockholm på Alegria tapasbar och har så roligt! Jag är egentligen inte hungrig, men något måste man ju stoppa i sig om man nu vill dricka skål, alkohol. Då är tapas perfekt. Man äter nämligen bara det godaste. Ungefär som när man var liten och man bara ville äta hamburgaren men inte brödet och ens föräldrar sa: du måste äta allt. Nu när man är vuxen får man faktiskt äta precis vad man vill. Typ bara äta inlagd gurka, om man nu skulle känna för det. Det är fördelen med att vara vuxen - betala räkningarna hör inte dit.

Tapas, sallader och wraps så festlig mat

Måste bara säga att ska man ha fest är buffémat det festligaste som finns. Tycker jag, alltså. Jag var på en 30-års fest på i maj. Hon som fyllde år hade beställt en väldigt enkel buffé med olika sallader från en catering från Södermalm. Det var så fräscht och gott. Det var mest grönt men annorlunda blandningar av kött och grönsaker och frukt. Alla hittar något som de gillar när man har en buffé. Då behöver man inte tala om att man är allergisk mot det och det eller inte kan äta det eller det. Ja, du fattar!

Idag handlar allt om mat

Oj, vad mycket denna blogg handlar om mat. Till sist måste jag bara berätta om ett bröllop där man också bjöd på en buffé med bara smörgåsmat. Alltså inte bara ost och skinka, utan små smörgåsar med goda pålägg, nästan som tapas, fast på svenska. Som en blandning av tapas och smörgåstårta, om du förstår vad jag menar. Det var så goda smörgåsar, med räkröra, med lax, med goda salamirullar och ostar, med skinka och ugnsbakad tomat, med rostbiff och pepparrotsröra - man blev mätt efter att ha ätit några smörgåsar och så drack man olika viner till. Det var ett roligt och gott bröllop. Skål!

25 Aug 2017