Presentkort är toppen

Det är många som tycker det är så sjukt tråkigt att ge bort eller få presentkort. Men jag tycker det är helt fantastiskt!? Självklart ska presentkortet vara genomtänkt, antingen som ett bidrag till något personen faktiskt vill köpa eller på ett ställe där man vet att personen kommer eller vill nyttja presentkortet.

Presentkort behöver inte vara bio eller kläder

När man var yngre så fick i alla fall jag ofta presentkort på bio eller kläder, vilket kan upplevas som lite tråkigt. Men presentkort kan vara så mycket mer än så! Som inflyttningspresent till någon så kan man köpa presentkort på IKEA, Jysk, Mio, Stalands Möbler eller liknande. För den som gifter sig så kan man ge presentkort för en romantisk eller äventyrlig upplevelse för två. För mor- och farföräldrarna så finns vinprovning, ost och chark-provningar och liknande man kan ge i presentkort. Var lyhörd på den du ska köpa presenter till - ofta kan du snappa upp att det är något personen vill köpa, önskar sig eller behöver. Då kan ett presentkort vara ett uppskattat tillskott för att kunna genomföra köpet eller det som personen önskar sig.

Utbudet har ökat extremt senaste åren och jag förstår verkligen varför. Många upplevelseföretag säljer presentkort så mottagaren själv kan välja vilken upplevelse de vill genomföra med sitt presentkort, det är ju toppen? Speciellt till den person som redan har allt eller som man inte känner så bra. De flesta upplevelseföretag som säljer presentkort ger mottagaren två års giltighetstid på presentkortet. Det innebär ju att mottagaren inte har någon stress med att använda presentkortet utan kan använda det när det passar. Det kan komma lägligt till användning en regnig semesterdag eller en mörk decemberdag när man behöver muntras upp lite extra.

Tråkigt med ett platt paket

Många kan tycka att det är tråkigt att bara ge ett presentkort i ett kuvert. Jag håller definitivt med. Gör något istället för att spexa till inslagningen eller innehållet. Om det är en nära vän eller släkting - gör en tavla med bilder på er och sätt presentkortet i mitten. Eller om det är ett presentkort för att köra sportbil - slå in en leksaksferrari och lägg kortet i samma låda. Ska någon få gå på vinprovning - köp en flaska vin och slå in med kortet, samma sak för den som ska på exempelvis chokladprovning - köp en Marabou chokladkaka och lägg i paketet. Det blir lite roligare så men ändå inte speciellt mycket dyrare! Var kreativ, det har aldrig skadat någon.

8 Sep 2017